Wat iemands favoriete pizza is zal per persoon verschillen, maar er is één pizza die overal ter wereld veel besteld wordt: de pizza Margherita.

De Pizza Margherita, dé Italiaanse klassieker, staat uiteraard ook bij ons op de kaart. In deze blog vertellen we meer over de pizza Margherita en de reden waarom deze zo populair is geworden.

> Bekijk ons pizza menu

 

Basilicum, Mozzarella en tomaat

Iedereen kent waarschijnlijk wel de pizza Margherita, maar wist je dat deze pizza met een doel gemaakt is? Raffaele Esposito, een bekende Italiaanse chef, wilde speciaal voor de koningin van Italië een pizza creëren met de drie kleuren van de Italiaanse vlag. De pizza Margherita, vernoemd naar Koningin Margherita, bestaat dan ook uit de volgende drie gerechten: basilicum voor groen, mozzarella voor wit en tomaat voor rood.

Lekker door eenvoud

De pizza Margherita is een heerlijke, maar eigenlijk een heel eenvoudige pizza uit oorspronkelijk Napels en al ruim 120 jaar oud. Het is samen met de pizza Marinara de enige officiële Napolitaanse pizza. De ingrediënten spelen hierbij dan ook een hele belangrijke rol. Bij De ProefTuin gebruiken we een hoge kwaliteit mozzarella, namelijk de Fior di Latte. Lees hier meer over de Italiaanse kazen die we in onze gerechten gebruiken. Natuurlijk toppen we af met op en top verse basilicum.

De populairste pizza van de houtoven

Waarom de pizza Margherita zo populair is valt lastig te zeggen. Volgens onderzoek van thuisbezorgbedrijven houden de meeste mensen van een simpele pizza in plaats van een variant met allerlei toppings. Zo zie je maar: less is more! Ook zal de gunstige prijs een rol spelen in de populariteit van deze Napoliaanse lekkernij.

Houtoven pizza’s bij De ProefTuin

Bij ons in Hoenderloo vind je, naast de pizza Margherita, een uitgebreid assortiment aan Italiaanse pizza’s. Het pizzadeeg wordt vers en ambachtelijk gemaakt en gebakken in een Italiaanse houtoven en de ingrediënten zijn verser dan vers. Dat maakt onze pizza’s de lekkerste van de Veluwe!

Pizza van de week

Elke week presenteren wij onze pizza Fantasia. Deze pizza is elke week anders! Kom voor € 17,50 lekker proeven en ontdek welke variant jouw favoriet is. Heb je zelf een idee voor een lekkere pizza? Laat het ons gerust weten.

> Reserveren bij De ProefTuin

Pizza Margherita, populairste pizza