Weet jij het verschil tussen Babette en biefstuk? Ze lijken hetzelfde te zijn, maar toch is er wel degelijk verschil. Lees er nu meer over in onze blog.

Dit najaar brengen we een nieuwe menukaart met gerechten die perfect passen bij de herfst. Denk hierbij aan ingrediënten zoals bospaddenstoelen en walnoten, maar ook aan wild vlees, zoals van hert en zwijn. Natuurlijk mocht een gerecht met een heerlijk stukje bavette niet ontbreken. Maar wat is bavette eigenlijk en wat is het verschil tussen bavette en een biefstuk? Wij leggen het je graag uit.

Wat is Bavette?

De bavette is rundvlees en betreft de dikke rand vlees uit de flank, het onderste deel van een koe (vang). In dit gedeelte van de koe bewegen de spieren veel, waardoor het vlees vrij hard en stug is, maar er is één uitzondering: de bavette!

Dit stukje vlees wordt naast bavette, ook wel ‘vanglap’, ‘flank steak’ of ‘vinkelap’ genoemd. Het is een mager werkvlees met een intense steak smaak. Het is een echte malse delicatesse en favoriet bij liefhebbers van vlees.

Het verschil

Misschien heb jij je wel eens afgevraagd wat precies het verschil is tussen bavette en biefstuk. Bavette is namelijk wel te vergelijken met biefstuk, maar dan iets steviger. Bavette komt uit een ander deel van de koe, namelijk uit de flank, waarbij biefstuk uit de bil komt. Net als biefstuk, behoort bavette tot de steaks en wordt dan ook hetzelfde gebakken. Ook is dit stukje vlees geschikt om te grillen op de barbecue.

Vlees van eigen bodem

Bij De ProefTuin serveren natuurvlees, het mooiste en meeste malse vlees komt tenslotte van dichtbij! Deze runderen kunnen in vrijheid genieten van de lekkerste natuurlijke voeding. Naast dat het goed vlees is, is het ook nog eens ecologisch, duurzaam en heeft 2 sterren beter leven. Onze bavette is natuurvlees en vind je terug in de volgende gerechten; risotto surf & turf en de Italiaanse tagliata salade.

Nieuwe menukaart

Wil je ook eens de bavette proberen? Of ons nieuwe menukaart verkennen? Reserveer een tafeltje bij ons in het restaurant voor een Italiaanse lunch of diner. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor komende evenementen, zoals de Italian night op 10 november.

> Reserveren bij De ProefTuin