De zomerse temperaturen doet verlangen naar een heerlijk fris drankje en dat kan er maar één zijn: de limoncello natuurlijk! Wij maken onze limoncello zelf en dat proef je. Lees in deze blog hoe we dat doen.

Een echt typisch Italiaans drankje is limoncello. Limoncello is een likeur die veel bereid wordt in het zuiden van Italië en op eilanden zoals Capri, Sicilië en Sardinië. Bij het bezoeken van de Amalfikust is het dan ook onmogelijk om de gigantische verse citroenen en flessen met limoncello te missen.

De populariteit van Limoncello neemt ook in de rest van Europa toe. Koud geserveerd op een mooie zomerse dag, is dit drankje geschikt als dessert of om een heerlijke lunch of diner mee af te sluiten. Met limoncello kun je ook goed mixen. Denk bijvoorbeeld aan een limoncello spritz of limoncello scroppino. Een verfrissend veelzijdig drankje dus!

Limoncello van biologische citroenen

De traditionele limoncello wordt gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. De limoncello mag alleen daar de naam liquore di Limone di Sorrento I.G.P. dragen.

Bij De ProefTuin Hoenderloo maken we onze eigen limoncello. Wij selecteren hiervoor altijd de beste kwaliteit biologische citroenen. Voor de bereiding van limoncello wordt namelijk enkel de schil van de citroen gebruikt. Belangrijk is om alleen het gele van de citroen te schillen, niet het witte. Hier zijn we altijd wel even mee bezig, want uiteindelijk heb je maar liefst een kilo aan citroenschillen nodig.

De bereiding van Limoncello

Na het schillen van de citroenen is het tijd voor de volgende stap. Bij de kilo schillen wordt er een liter alcohol toegevoegd. Dit blijft ongeveer drie weken staan, zodat de smaak van de citroenen goed in de alcohol trekt.

Tot slot voegen we aan het einde nog suiker en water toe naar smaak. Na bijna twee weken wordt het mengsel gefilterd en gieten we het over in flessen. Het alcoholpercentage komt tussen de 20 – 25% te liggen. Het sap van de citroenen gebruiken we om limonadesiroop mee te maken. Zo wordt er niets verspild en kunnen we naast huisgemaakte limoncello, ook verse Limonata aanbieden. Het mag wel duidelijk zijn, alle ingrediënten zijn er om jou mee te nemen naar de zonovergoten Italiaanse zomers!

Likeurs en cocktails bij De ProefTuin

In Hoenderloo serveren we naast huisgemaakte Limoncello ook andere typische Italiaanse dranken. Probeer eens de Limoncello Spritz of De Tuin’s Italian Gin Tonic. Voor liefhebbers van cocktails raden we onze De Tuin’s Huis Cocktails aan. Deze worden gemaakt met Italian gin, amaretto, limoncello, prosecco & aardbei. De Tuin’s huisgemaakte dranken zijn exclusief bij ons te verkrijgen, dus laat je lekker verrassen!

> Reserveren bij De ProefTuin

 

Huisgemaakte limoncello van De ProefTuin Hoenderloo