Pizzabakker Kostaq

De pizza is uit de Italiaanse keuken niet weg te denken en wij hebben dan ook verschillende soorten pizza’s op ons menu staan. Wist je dat de houtoven pizza’s worden gebakken door een echte pizzakok? We vertellen je graag meer over de man achter de houtoven bij de ProefTuin in Hoenderloo.

Sinds april is pizzabakker Kostaq Stefa bij De ProefTuin komen werken. Hij is voor een groot gedeelte opgegroeid in Italië. “Door vrienden in Nederland hoorde ik dat hier een vacature open stond voor pizzabakker en ben ik in gesprek geraakt. Sinds 1 april werk ik nu hier.”

Kostaq is 30 jaar en werkt vanaf dat hij 16 jaar was in de keuken en als pizzabakker. Hier heeft hij van zijn leraar, een echte pizzakampioen in 2018, de fijne kneepjes van het vak geleerd. Naast goede en lekkere pizza’s maken, kan Kostaq ook nog eens snel pizza’s bereiden. Perfect als je met een grotere groep bent of op een drukke dag! “Mijn doel is om ook pizzakampioen te worden. Dit voelt als de juiste plek om dat te kunnen realiseren.”

De pizza’s bij De ProefTuin worden ambachtelijk bereid door Kostaq, waarbij het pizzadeeg elke dag vers gemaakt wordt. Dat in combinatie met ingrediënten van hoge kwaliteit en het afbakken in de houtoven maakt de heerlijke smaak van de Italiaanse pizza’s. Het plezier van Kostaq in zijn werk straalt ervan af “Ik vind mijn eigen werkplek fijn. Er is genoeg ruimte om mijn vak ui te oefenen. De complimenten die ik krijg geeft mij voldoening in mijn werk.”

De ProefTuin heeft een open keuken en je kunt de pizza’s in de houtoven zien liggen. Neem gerust eens een kijkje. Vertel ons als je speciale wensen hebt of wat je van de pizza vond, dat komen we graag te weten! Elke twee weken ontwikkelt Kostaq een nieuwe pizza van de week. Kom je de pizza van de week bij ons eens proberen?

Pizzabakker bij De ProefTuin Hoenderloo