Het voorjaar is in aantocht en dat betekent dat het seizoen binnenkort van start gaat. Dat wordt alweer het derde seizoen van De ProefTuin! Met plezier blikken wij terug naar een paar jaartjes geleden, namelijk 2019. Daar is het idee voor De ProefTuin ontstaan en de basis gelegd voor wat het nu vandaag de dag is.

Hoe De ProefTuin begon

Na enkele jaren in de sales te hebben gewerkt, kreeg Rense Peper, eigenaar van De ProefTuin, het gevoel dat de tijd rijp was voor een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk stuitte hij op een prachtige locatie in Hoenderloo.

Het bleek het terrein te zijn van restaurant de Krim, een restaurant in combinatie met midgetgolf. De locatie sprak Rense gelijk aan: “De rust en de prachtige Veluwse omgeving vielen mij gelijk op. De combinatie van recreatie en horeca vond ik aantrekkelijk en ik zag al snel veel mogelijkheden om er écht een mooie plek van te maken.”

Een gelukje dat Rense al bekend was met de omgeving van Hoenderloo. “In mijn vorige baan heb ik de vele campings in deze omgeving bezocht en ik wist dat Hoenderloo een heel mooi dorp is.”

> Reserveer hier een tafel

Een locatie op de Veluwe

De locatie is uniek, maar er was veel werk aan de winkel, zowel aan het pand als de tuin. Samen met zijn vader Jip, heeft Rense alles zelf opgeknapt. “Ik vond het een voordeel dat we alles vanaf het begin moesten opbouwen. Zo hadden wij de kans om het precies zo vorm te geven zoals wij dat wilden.” Maar liefst een heel jaar zijn ze dag in en dag uit druk geweest met klussen. Het restaurant is helemaal vernieuwd en er is flink doorgewerkt om alles op de rit te krijgen voor de opening van De Proeftuin. Ook heeft Rense een opleiding gevolgd bij een Italiaanse chef om de fijne kneepjes in de keuken te leren.

Verrassend en verfijnd Italiaans eten

Nog steeds kun je bij De ProefTuin terecht voor houtoven pizza’s. Uitsluitend vers en huisgemaakt. Naast pizza’s is er een uitgebreide menukaart. Het menu bevat unieke gerechten uit de Italiaanse keuken. “Ik zou onze keuken beschrijven als verrassend en verfijnd Italiaans. Ons nieuwe menu bevatte frisse, verse gerechten van het seizoen.”

 

Genieten in de Veluwse natuur

Het voornaamste doel is om gasten op een fijne manier te laten genieten van de omgeving en écht tot rust te laten komen met lekker eten. “Wij willen dat De Proeftuin een fijne plek is voor iedereen, jong en oud.”

De locatie is inderdaad voor veel soorten mensen geschikt. Het is bijvoorbeeld ideaal voor gezinnen; de kinderen spelen in de Speeltuin of Crosstuin, terwijl ouders een drankje op het terras drinken. Of doe een activiteit me elkaar: ga de strijd aan en speel een potje midgetgolf.

Als startpunt van het klompenpad Plaggenstekerspad is het voor wandelaars een fijne plek voor een kopje koffie met vers gebak of juist om na afloop een hapje te gaan eten. Sinds kort is het mogelijk om te kiezen voor een verzorgde high tea. Leuk om samen met vriendinnen te doen of als koppel.

De perfecte locatie voor groepen

Kleine groepen, zoals kinderfeestjes, maar ook grotere groepen vanaf 18 personen weten De ProefTuin steeds beter te vinden. Sinds dit jaar is het mogelijk een groepstent af te huren met een verzorgd BBQ-arrangement. Dat is ideaal voor familiefeesten, bruiloften of personeelsfeesten. Er zijn verschillende buffetten mogelijk en speciale wensen zijn altijd bespreekbaar. We denken graag met je mee!

Het voorjaar komt eraan

De weersvoorspellingen beginnen er wat rooskleuriger uit te zien; het voorjaar gaat nu écht beginnen. De komend tijd zal de focus uitgaan naar het nieuwe menu. Er is hiervoor hard gewerkt aan een nóg betere stroomlijning van de bediening en keuken. Zo kunnen gasten snel en goed geholpen worden. Als niet wil wachten op, kun je eenvoudig bestellen via de QR-code. Met je telefoon scan je de code en krijg je de optie om zelf je drankjes te bestellen.

Uiteraard is iedereen van harte welkom bij De ProefTuin en kun je ons altijd aanschieten als je meer over ons wil weten. Ga je samen met ons het voorjaar in?

De ProefTuin