Bij De ProefTuin vinden we het belangrijk om te koken met producten van de beste kwaliteit. Het kiezen voor seizoensproducten maakt hier onderdeel van uit. Graag vertellen we hier meer over in deze blog.

Elk seizoen ontwikkelen we bij De Proeftuin een nieuw menu of doen we aanpassingen daarop. Bij het samenstellen van een menu staat een hoge kwaliteit centraal en gebruiken we veel pure en verse ingrediënten. We zijn efficiënt in onze keuze voor ingrediënten om zo voedselverspilling te minimaliseren. Bovendien zijn veel gerechten huisgemaakt en ambachtelijk bereid met verse producten.

Als je de Italiaanse gerechten van De Proeftuin bekijkt, zal je regelmatig producten herkennen die typisch zijn voor een bepaald jaargetij. Bijvoorbeeld in de herfst de truffel, champignon en kastanje, in het voorjaar bladgroenten, citroen in de zomer en in de winter cavolo nero. We vinden het belangrijk om met het seizoen mee te gaan en zien voordelen om zoveel mogelijk te kiezen voor seizoensproducten.

> Bekijk ons menu met seizoensgroenten

Vers, verser, verst

Wij houden van lekker eten en nog meer van het bereiden van dit lekkere eten voor onze gasten. De inkoop doen we kort van tevoren, waarbij de kwaliteit van de producten een belangrijke rol speelt. Verse ingrediënten zijn heerlijk smaakvol en geven de échte en pure smaken op het bord. Het is één van de redenen waarom we bij De Proeftuin vaak voor seizoensgroenten kiezen; deze zijn namelijk (bijna) altijd vers!

Puur natuur is gezond

De natuur geeft precies wat wij nodig hebben en past de groente en fruit per seizoen aan op onze voedingsbehoeften. Bijvoorbeeld wintergroente- en fruit zijn rijk aan vitamine C, magnesium en bètacaroteen die helpen het immuunsysteem te versterken om zo vermoeidheid en griep tegen te gaan. In de zomer zijn groente- en fruit rijk aan water zodat we niet uitdrogen. Door het menu aan te passen op het seizoen en de ingrediënten zo puur mogelijk te houden, zijn onze gerechten lekker én gezond.

De ratatouille toren, een compleet vegan gerecht op onze menukaart, is een mooi voorbeeld. De ingrediënten komen allemaal rechtstreeks uit de natuur en niet uit een fabriek. Puurder kun je het niet krijgen!

Lokaal geteeld

Seizoensgroenten worden in de ideale omstandigheden geteeld in de openlucht of in een onverwarmde kas en zijn lokaal vaak goed verkrijgbaar. Het voordeel is dat hiermee lange transporten en verpakkingen beperkt wordt. Omdat de producten dicht bij huis groeien en geen lange reis moeten afleggen, zijn ze vaak rijker van smaak. Ook wordt het milieu minder belast, omdat de teeltomstandigheden ideaal zijn voor de groei en oogst, waardoor minder water en energie nodig is. De groenten zijn namelijk van nature aangepast aan het klimaat en het seizoen waarin ze worden gekweekt. Win-win voor ons en de natuur.

Gevarieerd eten

Het is gezond om goed te variëren in de groente en fruit die je dagelijks dient te eten. Elke groente- en fruitsoort bevat namelijk weer andere vitaminen, mineralen en stoffen. Door met de seizoenen mee te koken, krijg je automatisch het hele jaar door wat je lichaam nodig heeft.

Seizoensgerechten bij De ProefTuin in Hoenderloo

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze huisgemaakte seizoensgerechten uit de Italiaanse keuken? Je bent van harte welkom in ons restaurant! Reserveer eenvoudig een tafel via onze website of bel voor een plekje naar 055 303 42 50.

Vegan gerecht De ratatouille toren